Maj 26

Wszystkim, którym leży na sercu zdrowie, witalność i kondycja fizyczna – tak można skwitować odbiorcę końcowego, który jest zainteresowany chlebem fitnes.

Mieszanka na chleb fitness zawierająca błonnik jabłkowy, zarodki pszenne oraz siemię, słonecznik i płatki sojowe. Unikalna kompozycja składników pozwoliła stworzyć niepowtarzalny chleb, który na pewno przypadnie do gustu osobom dbającym o sylwetkę, sportowcom oraz wszystkim którym leży na sercu zdrowie, witalność i kondycja fizyczna.

Produkt już jest dostępny w ofercie firmy Atlantis.

SPECYFIKACJA:                               

CHLEB FITNESS - 5 kg
Mąka pszenna T.750 - 5 kg
Drożdże - 0,3 kg 
Woda - ok.7L                                                                                                                                                          

PRZYGOTOWANIE:

Mieszenie 4 minut wolno 6 minut szybko, temperatura ciasta: 28-32°C, leżakowanie: 15-30 minut, garowanie: 30-50 minut (temp. 35°C, wilgotność 75 %). po garowaniu piec chleb z zaparowaniem, po 5 minut otworzyć cug.

temp. pieczenia: 230°C spadająca do 200°C.

czas pieczenia: 40-60 minut